Vasúti utazási kedvezmény - HUNGEXPO

Vasúti utazási kedvezmény

Utazzon kedvezményesen a kiállításokra!

2023. március 29 – április 2. között érdemes kilátogatni a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba, ahol megrendezésre kerül az idei Hungarotherm.

Utazási kedvezmény

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a kiállításra utazók részére 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a teljesárú menetjegyek árából Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Budapest-Déli, Zugló, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya felső és Kelenföld állomásokra. Amennyiben élni szeretne a kedvezménnyel kérjen 50%-os alkalmi menettérti menetjegyet Budapestre, amit a program helyszínén a mobilpénztárban lepecsételtet, így a vissza útra már nem kell újabb jegyet váltania. A kedvezményes menetjegyet kizárólag személypénztárpénztárban, vagy ha nem üzemel pénztár az állomáson, a jegyvizsgálónál pótdíj nélkül lehet megvásárolni. A lepecsételt jegy felmutatásával tud hazautazni.

Alkalmi menettérti menetjegy jegykiadó automatából, illetve elektronikus úton (e-ticket, otthon nyomtatott jegy, MÁV alkalmazás) nem vásárolható meg!

A felhasználás feltételei

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazás legkorábban 2023. március  28-án 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb 2023. április 3-án 23:59 óráig be kell fejezni.

Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

Az alkalmi menettérti jegy érvényesítése a rendezvény nyitva tartási idejében a III. fogadó előtti passzázson lévő Mobilpénztárnál lehetséges. 

A menetjegy visszautazásra érvényesítés nélkül nem érvényes.

Menetjegyek ellenőrzése

A bélyegzés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegyet az ellenőrzést végző munkavállaló teljesárú menetjegyre egészíti ki menettérti útra és felszámítja a MÁV- START Zrt. Vasúti Menetdíjtáblázatok I. kötet C. fejezetében előírt pótdíjat is.